RECEPTEN ONTWERPEN

CHOCOLADE GANACHE


Heeft u al gehoord dat chocolade altijd een goed idee is?

Het smaakt altijd geweldig, maar met 3D food printen ziet
het er ook nog eens zo uit! Vind hier het geheim om de meest prachtige designs
te printen met het meest geweldige voedsel op aard; pure chocolade ganache!

MERINGUE

De onverslaanbare koningin onder de desserts; meringue. Het is een droom voor elke zoetekauw en vaak een nachtmerrie voor de banketbakker. Het is gemaakt van een paar simpele ingrediënten, maar is zeer delicaat en lastig om mee te experimenteren.

Met de Focus 3D food printer kunnen er hemelse meringue gerechten gemaakt worden, met prachtige en unieke designs. Pak uw keukenschort en wordt een 3D meringue meester chef!

hartige dipjes

Guacamole, hummus, geitenkaas… Dipjes zijn de beste snacks voor op een feest! Geserveerd met groentes, nachos of brood, het zijn heerlijke en populaire snacks en voorgerechten. Het is natuurlijk leuk om met de smaken te experimenteren, maar de manier van serveren blijft vaak erg saai… Maar nu niet meer! Met 3D printen zijn er nu veel meer mogelijkheden qua design en structuur om uw dipjes te serveren.

FRUIT kaviaar

Wilt u de moleculaire keuken en 3D food printen tegelijkertijd uitproberen? Combineer deze dan door uw eigen fruit kaviaar te maken!

Het is gemaakt door het extruderen van druppels fruit puree met Gluco in een mix van water met Algin. De reactie die hierdoor ontstaat geeft een solide structuur aan de buitenkant van de kaviaar en een liquide structuur aan de binnenkant.

Het is perfect om zelfs de meest veeleisende voedselliefhebber versteld te doen staan!

geitenkaas

Het 3D printen van kazen zoals geitenkaas is makkelijker dan u misschien zou denken! Het is perfect om te serveren met brood of toastjes, om op een salade te doen of te mixen met andere ingrediënten (zoals wij hier gedaan hebben met Nutella). Gebruik uw verbeelding en begin met het 3D printen van nieuwe en unieke creaties.

vlees

Wat eten we vanavond? Kip, rund of lam? Pittig of mild? En het meest belangrijke; wat voor vorm? Het maakt niet uit wat voor vlees geliefd is bij u of uw gasten, het kan allemaal een perfect 3D printmateriaal worden. Daarbij is het ook nog een prima materiaal om creatieve designs mee uit te testen.

Net zoals bij ander 3D geprint voedsel, kan er bij vlees ook met verse materialen worden gewerkt. Ook additieven hoeven niet extra toegevoegd te worden. Sterker nog, als het goed gemixt is, is het wel een van de makkelijkste materialen om te printen! Goed nieuws voor vleesliefhebbers natuurlijk!

hazelnoot-selderij

Een recept waar u in eerste instantie misschien niet aan zou denken, maar deze hazelnoot-selderij creatie van chef Jan Smink zal u zeker verbazen. Het ontwerp van dit recept kan opgemaakt worden naar smaak; eetbare bloemen of simpel weg garneren met wat kleine paddenstoelen.

MARsepein

Wie wilt nou niet zijn eigen marsepeinen ontwerpen maken? Marsepein is een van die materialen die we allemaal kennen en artistiek mee willen zijn.

koekjes

Tussen alle printbaren voedselmaterialen kunnen koekjes zeker niet missen. Probeer het uit en print vormen die voorheen niet mogelijk waren.

ROYAL ICING

In a variety of food printing materials, cookie dough certainly can not miss. Try printing unique shapes that have not been seen before.